How To Computer

Hvad sker der???

ITX Kabinet: Fractal Ridge

Fractal Ridge Black Sort ITX-computer kabinet

“An uncluttered, small form factor case designed to integrate seamlessly into your living space and daily rituals. An evolution of the slimline format, Ridge was developed in collaboration with gaming and entertainment enthusiasts to subtly improve their homes and enhance the small form factor PC experience.”-Fractal

Fractal Ridge

Fås både i hvid og sort. Jeg har selv et Fractal Ridge kabinet i sort, og er rigtig glad for dens brugervenlighed og optimale køleevne.

Fractal Ridge White hvid ITX-computer kabinet Fractal Ridge Black Sort ITX-computer kabinet

Du kan passende tjekke Fractel’s egen hjemmeside, hvis du ønsker at se flere billeder eller videoer af deres flotte kabinet.

Hvordan finder man ud af hvad der passer i kabinettet?

Gå ind på producentens side, i dette tilfælde fractel, og gå ned i “Specifikationer” eller “Kombatilitet” (Fractal). Angående Fractel Ridge står der således:

 • Motherboard compatibility
  Mini ITX
 • Power supply type
  SFX, SFX-L
 • Side radiator
  120 mm when ≤175mm long GPUs are installed (280 mm without GPU)
 • PSU max length
  SFX-L
 • GPU max length
  325 mm with SSD installed. 335 mm without SSD installed.
 • GPU max height
  125 mm with top fan(s) installed, 137 mm without top fans
 • GPU max thickness
  57 mm with 2x 140 mm fans installed, 82 mm without side fans
 • CPU cooler max height
  70 mm

Her står altså alle de begrænsninger der kommer med et ITX-kabinet. Så hvis du ønsker at bygge en ITX-Computer i et Fractal Ridge, kan du passende bruge denne liste, hvor alle komponenter passer.

Fractal Ridge Build

ITX Kabinet: Fractal Ridge

Fractal Ridge Sort – Ca 1200kr

CPU

13600KF – Ca 2400kr ; Solid Intel CPU, uden integreret grafik. Dette betyder at vi skal have et grafikkort, ellers kan vi ikke få noget video-signal. Ellers kan man købe en 13600k med integreret grafik for små 200kr ekstra.

CPU-Køler

Noctua NH-Lx65 Luftkøler – Ca 450 kr

Bundkort

Asus Rog Strix B660 WIFI – Ca 1800 kr – ROG Strix B660-I Gaming WiFi er et kompakt mini-ITX bundkort, der er designet til, at få det bedste ud af de kraftfulde 12. og 13. generation Intel© Core processorer. Med sin lille størrelse er dette perfekt til din nye ITX-computer

Ram

G.Skill Ripjaws S5 DDR5-6000 BK C36 DC – 32GBG.Skill – Ca 900kr – 32 GB lynhurtig DDR5 ram er et ganske godt sweetspot, for du kommer nødigt til at mangle ram, samtidige med at du stadig for en del for pengene. Hvis du vil vide mere om ram, kan du læse her, eller her.

Strømforsyning

SeaSonic SFX-L 80 Plus Gold 650Watt – ca 1000kr : 650Watt strømforsyning er ganske fint for en ITX-Build. Du burde ikke lave en computer der kan trække meget mere strøm på så lidt plads, for så ender du med problemer når det kommer til køling og lyd.

Lagering

Læs passende vores guide til valg af SSD til en ITX-computer. TLDR: Vælg en NVME-SSD

Grafikkort

Se vores GPU-sammenligningschart. Husk at tjekke de fysiske dimensioner, for at sikre dig at det kan være i kabinettet. I Fractal Ridge gælder følgende:

 • GPU max length
  325 mm with SSD installed. 335 mm without SSD installed.
 • GPU max height
  125 mm with top fan(s) installed, 137 mm without top fans
 • GPU max thickness
  57 mm with 2x 140 mm fans installed, 82 mm without side fans

Personligt bruger jeg min gamle 1060Strix, og venter med at købe et nyt grafikkort til at der kommer noget på tilbud. Her bruger jeg denne sammenligningstabel, til at bestemme hvilket grafikkort der passer bedst til mit behov

Måske kan du også lide?

Reklamer

Bag Om How To Computer

Jeg er blot en studerende som har en interresse for computer hardware og spil. Medvidere bliver jeg også brugt som familiens tech-support hvis der bare er den mindste ting galt, som ikke kan fikses med en hammer og 2 ruller gaffatape.
Læs mere om How To Computer her

Favoriter
Reklamer
Udforsk
Reklamer